У последњих неколико дана, Војни синдикат Србије, обавештен је од стране својих чланова, да су на бројним војним објектима, примећени огласи адвоката, у којима се припадницима Војске Србије нуде услуге заступања у поступцима за остваривање права на регрес и топли оброк за претходни период.

По питању остваривања права на регрес и топли оброк, Војни синдикат Србије, пажљиво прати парничне поступке који су по овом питању већ покренути, те позива своје чланове да још увек не покрећу парничне поступке за остваривање права на регрес и топли оброк, све док неки од судова не заузме став по овом питању и донесе пресуду, о чему ће Војни синдикат обавестити своје чланове. Поред тога, по питању остваривања права на регрес и топли оброк за претходни период, покренут је и управни поступак, о чијем ће исходу чланство, такође, бити обавештено.

Позивамо чланове Војног синдиката Србије, да уколико ипак желе да покрену парничне поступке за остваривање права на регрес и топли оброк то чине искључиво преко адвокатских канцеларија са којима наш синдикат има закључене уговоре којим се члановима омогућава потпуно бесплатна правна помоћ у остваривању права из радног односа.

Упозоравамо чланове Војног синдиката Србије да не наседају на огласе адвоката, јер су обично иза наизгед примамљивих огласа скривени веома неповољни услови заступања.